Algemene voorwaarden
Privacy Statement
Lancelot bodyprotectors bodyprotector zadelonderleggers zadelonderlegger zadelbontje paardrijden paardensport
Copyright © 2009-2024 Sir Lancelot Horse Sports®
Sir Lancelot Horse Sports® is a Registered Trademark.
All rights reserved.
Webdesign: High Voltage Web Artists 2010

Photography: MARINA MURASHEVA
www.marinamurasheva.com

Home - Sir Lancelot Home - Sir Lancelot
About Sir Lancelot About Sir Lancelot
Sir Lancelot Bodyproetctors Sir Lancelot Bodyproetctors
Sir Lancelot bodyprotector Shops Sir Lancelot bodyprotector Shops
Sir Lancelot Contct Sir Lancelot Contct
PERSBERICHT Sir Lancelot Horse Sports - 26 augustus 2019


Rugprotector helpt geopereerde scoliosepatiŽntjes


Opmerkelijke samenwerking tussen Maastricht UMC+ en paardensportbedrijf

Een uit de hippische sport afkomstige rugprotector blijkt een goed alternatief te zijn voor een gipscorset voor jonge scoliose-patiŽnten die geopereerd zijn.
Samenwerking tussen Sir Lancelot Horse Sports BV en de afdeling orthopedie van het Maastricht UMC+ heeft ertoe geleid dat er nu een speciale brace voor deze specifieke groep patiŽntjes is, die (post-operatief) voldoende steun en comfort geeft.

Scoliose is een zijwaartse verkromming van de wervelkolom. In de meeste gevallen (80 procent) is de oorzaak hiervan onbekend. Dit heet idiopathische scoliose.
De behandeling van idiopathische scoliose is afhankelijk van de leeftijd waarop deze ontstaat en van de soort en de ernst van de scoliose. Veelal kan een operatie voorkomen worden door gebruik van braces die zo geconstrueerd zijn dat ze de verkromming opheffen. Soms lukt dat echter niet en is een operatie nodig.
In het Maastricht UMC+ worden jaarlijks zoín dertig scoliosepatiŽntjes geopereerd.

Gipscorset
Tot voor kort moesten de kinderen nŠ een operatie vanwege scoliose gedurende twee tot drie maanden een gipscorset dragen. De braces die worden gebruikt om een operatie te voorkůmen, zijn post-operatief niet bruikbaar omdat ze geconstrueerd zijn om een verkromming te verhelpen, en die verkromming is er na de operatie niet meer. Het aanbrengen van een gipscorset na een dergelijke operatie was voor de patiŽntjes vaak belastend en het dragen ervan werd als vervelend ervaren.
Orthopedisch chirurg in opleiding Joep Kitzen:
ďDie kinderen hadden net een zware operatie achter de rug, en we wilden ze eigenlijk niet nog meer Ďpestení met een gipscorset. De postoperatieve rugprotector is een prima alternatief gebleken.Ē
Samenwerking
De afdeling orthopedie van het Maastricht UMC+ en Sir Lancelot Horse Sports BV zijn in goede samenwerking tot dat alternatief gekomen.
Sir Lancelot is een innovatief bedrijf, gespecialiseerd in hoogwaardige bodyprotectors en rugprotectors (rugbraces) binnen het domein van de paardensport. Gezamenlijk is gekozen voor de rugprotector (NEXTONE), die vůůr de operatie kan worden aangemeten, voldoende steun geeft direct nŠ de operatie en comfortabel kan worden gedragen. Een bijkomend voordeel van deze rugprotector is dat die ook veilig gebruikt kan worden bij het hervatten van (voor de geopereerde rug potentieel gevaarlijke) activiteiten als paardrijden en skieŽn.

Vergoede zorg
De aanschaf van de rugprotector valt binnen de vergoeding voor de operatieve behandeling van idiopatische scoliose en levert voor de patiŽnt derhalve geen extra kosten op. Inmiddels zijn er zoín zestig kinderen met de rugprotector behandeld, tot grote tevredenheid van zowel de patiŽnten als de operateurs.


PRESS RELEASE Change language